Mijn diensten

Boekhouding ZZP

Al je facturen en bankafschriften moeten in een boekhouding verwerkt worden en op een gedegen manier worden opgeborgen (op papier of digitaal). Heb je een mini-mini administratie dan kan dat vaak nog wel in Excel. Maar zodra het wat meer wordt met meerdere mutaties dat is dat eigenlijk niet handig meer. 

 

Klanten die ik begeleid maken onder meer gebruik van E-boekhouden, Exact en Accountvieuw. Klantgerichte, goede en 'eenvoudige' programma's. Andere programma's waar ze mee werken zijn o.a. Afas en Davilex.

Mijn ervaring is "je kunt meer dan je denkt". Met de juiste begeleiding is de stap naar zelf boekhouden niet heel groot.....

 

Kennisoverdracht vind ik leuk! En ik ben altijd gericht op het verbeteren van de structuur en inhoud. Samen maken we het makkelijk en goed! In feite maak ik mijzelf voor een deel graag misbaar!


Boekhouding MKB

Je hebt al een aantal jaar een onderneming en die draait goed. De administratie is ooit gestart. Een accountant maakt elk jaar de jaarrekening en de aangiften. Het loopt eigenlijk best aardig..... of toch niet?

 

Je administratie wordt steeds groter en neemt steeds meer tijd in beslag... Of je had een boekhouder maar die stopt of je bent het vertrouwen aan het kwijtraken....

 

Groeit de inrichting van je boekhouding of je boekhouder met jou bedrijf mee?

 

Door mijn achtergrond en mijn kwaliteiten kan ik je helpen! Een frisse blik gericht op effectiviteit en efficiëncy creeërt een nieuwe kracht voor en door je administratie. 

Ook het laten boeken geeft rust. Zeker als je vertrouwen kunt hebben dat het goed gebeurt.


Advies en begeleiding

Zoals ik hierboven al aangaf: kennisoverdracht vind ik leuk! En in mijn rol als adviseur en begeleider komt dat helemaal tot zijn recht.

Gewoon in Jip-en-Janneke-taal zonder poespas.

 

Soms ben je op zoek naar iemand die je gewoon even op weg helpt. Die jou kan adviseren over een goede aanpak/inrichting van de financiële, fiscale of administratieve kant van je bedrijf. Iemand die je organisatie en administratie doorlicht. Of iemand die " over je schouder " meekijkt of een second opinion geeft.

 

Ook als je niet op zoek bent naar een (nieuw) accountant of boekhoudkantoor ben je welkom hoor! 

Soms geven andere ogen toch weer nieuw inzicht of draagt een andere kijk bij aan de noodzakelijke verandering..


Belasting

Bij belasting kun je denken aan omzetbelasting (ook wel BTW), inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting (bij een BV) en dividendbelasting.

De inkomstenbelasting verzorg ik zowel voor de particulier als voor de ondernemer. En ook een eventuele voorlopige aanslag behoort tot de mogelijkheden.

 

Als eigenaar van een eenmanszaak krijg je te maken met de aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting. Als directeur aandeelhouder van een BV krijg je te maken met alle 4 de genoemde aangiften.

 

Daarnaast kan het zijn dat je personeel in dienst hebt of krijgt. Ik verwerk geen lonen maar kan je wel begeleiden. Bovendien adviseer ik klanten vaak om gebruik te maken van een bureau als Loon-Loon. 


Jaarrekening

Een jaarrekening is eigenlijk terug kijken naar het afgelopen jaar MAAR, wat zegt het over het huidige jaar? Wat kun je met die informatie naar de toekomst toe?

 

Zeker als starter is het lastig. Wat moet je nu toch met een jaarrekening?

Het jaar is voorbij.... je hebt hard gewerkt en wilt nu wel weten wat je nou eigenlijk verdiend hebt. Met name de eerste keer is het even lastig. Hoe lees je een jaarrekening en wat wil het eigenlijk zeggen.

Ik loop er graag rustig en met uitleg doorheen zodat jij gaat begrijpen wat een jaarrekening over jouw bedrijf zegt.

 

Het tweede jaar wordt het al leuker. Je begrijpt al meer en je kunt 2 jaren vergelijken. Je ziet waar je meer of minder geld aan hebt uitgegeven, welk % van je omzet je resultaat is.... etc.

 

Verder vind ik het belangrijk dat de jaarrekening aansluit met je boekhouding. Wanneer ik je boekhouding heb ingericht ga je al gauw termen herkennen. Het gaat meer spreken. Het geeft vertrouwen en het is geen abracadabra meer. Dat is fijn!


Interim en meer.....

Naast mijn administratiekantoor heb ik ruimte voor aanvullende, al dan niet tijdelijke, opdrachten. 

 

In al mijn werkzaamheden breng ik een rijke verzameling aan ervaringen en vaardigheden mee. Dit kan van grote waarde zijn voor een functie als Administrateur en zeker ook als Assistent-Accountant.

 

De jaren binnen de accountancy gaven mij de gelegenheid om bij vele bedrijven binnen te kijken. Bedrijven met een diversiteit aan branches en zeker ook uiteenlopende administratieve systemen.

 

Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in de mens in zijn geheel...  Geest, Ziel (=Wil, Denken en Emoties) en Lichaam....

Deze reis was een verdieping in mij zelf maar ook naar andere mensen toe.

 

Binnen de fianciële sector ben ik me de laatste jaren meer gaan richten op de basis: de boekhouding. Financiën en een goede vastlegging en beheersing daarvan vormen het fundament van een onderneming.

Door mijn achtergrond als accountant houd ik bij de boekhouding ook altijd al rekening met de eindproducten: de jaarrekening en de aangifte. Dit zorgt voor een verdere optimalisering van de inrichting.

 

En natuurlijk niet vergeten: Ik teken met liefde en plezier een geheimhoudingsbeding en een "ik pak je klanten niet af" overeenkomst!