Mijn diensten

Boekhouding

Al je facturen en bankafschriften moeten in een boekhouding verwerkt worden en op een gedegen manier worden opgeborgen (op papier of digitaal). Heb je een hele kleine administratie dan kan dat vaak nog wel in Excel. Maar zodra het wat meer wordt met meerdere mutaties dat is dat eigenlijk niet handig meer. 

 

De meeste klanten die ik begeleid maken vervolgens gebruik van E-boekhouden. Een klantgericht, goed en 'eenvoudig' programma. Andere programma's zijn zeker ook welkom.

Mijn ervaring is "je kunt meer dan je denkt". Met de juiste begeleiding is de stap naar zelf boekhouden niet heel groot.....

 

Kennis overdracht vind ik leuk! En ik ben altijd gericht op het verbeteren van de structuur en inhoud. Samen maken we het makkelijk en goed! In feite maak ik mijzelf voor een deel graag misbaar!


Advies en begeleiding

Zoals ik hierboven al aangaf: kennis overdracht vind ik leuk! En in mijn rol als adviseur en begeleider komt dat helemaal tot zijn recht.

Gewoon in Jip en Janneke taal zonder poespas.

 

Soms ben je op zoek naar iemand die je gewoon even op weg helpt. Die jou kan adviseren over een goede aanpak/inrichting van de financiële, fiscale of administratieve kant van je bedrijf. Of iemand die " over je schouder " mee kijkt of een second opinion geeft.

 

Ook als je niet op zoek bent naar een boekhoudkantoor ben je welkom hoor!

 

 


Belasting

Bij belasting kun je denken aan omzetbelasting (ook wel BTW), inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting (bij een BV) en dividendbelasting.

De inkomstenbelasting verzorg ik zowel voor de particulier als voor de ondernemer. En ook een eventuele voorlopige aanslag behoort tot de mogelijkheden.

 

Als eenmanszaak eigenaar krijg je te maken met de aangifte omzetbelasting en inkomstenbelasting. Als directeur aandeelhouder van een BV krijg je te maken met alle 4 de genoemde aangiften.

 

Daarnaast kan het zijn dat je personeel in dienst hebt of krijgt. Ik verwerk geen lonen maar kan je wel begeleiden. Bovendien adviseer ik klanten vaak om gebruik te maken van een bureau als Loon-Loon.

 

 


Jaarrekening

Het jaar is voorbij.... je hebt hard gewerkt en wilt nu wel weten wat je nou eigenlijk verdiend hebt. Met name de eerste keer is het even lastig. Hoe lees je een jaarrekening en wat wil het eigenlijk zeggen. Ik loop er graag rustig en met uitleg doorheen zodat jij gaat begrijpen wat een jaarrekening over jouw bedrijf zegt.

 

Het tweede jaar wordt het al leuker. Je begrijpt al meer en je kunt 2 jaren vergelijken. Je ziet waar je meer of minder geld aan hebt uitgegeven, welk % van je omzet je resultaat is.... etc.

 

Verder vind ik het belangrijk dat de jaarrekening aansluit met je boekhouding. Wanneer ik je boekhouding hebt ingericht ga je al gauw termen herkennen. Het gaat meer spreken. Het geeft vertrouwen en het is geen abracadabra meer. Dat is fijn!


Interim en meer.....

Naast mijn administratiekantoor heb ik ruimte voor wat aanvullende, al dan niet tijdelijke, opdrachten. 

 

In al mijn werkzaamheden breng ik een rijke verzameling aan ervaringen en vaardigheden mee. Dit kan van grote waarde zijn voor een functie als Administrateur en zeker ook als Assistent-Accountant.

 

De jaren binnen de accountancy gaven mij de gelegenheid om bij vele bedrijven binnen te kijken. Bedrijven met een diversiteit aan branches en zeker ook uiteenlopende administratieve systemen.

 

Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in de mens in zijn geheel...  emotioneel, onbewust, fysiek, spiritueel....

Deze reis was een verdieping in mij zelf maar ook naar andere mensen toe.

 

Binnen de fianciële sector ben ik me de laatste jaren meer gaan richten op de basis: de boekhouding. Door mijn achtergrond als accountant houd ik bij de boekhouding ook altijd al rekening met de eindproducten: de jaarrekening en de aangifte. Dit zorgt voor een verder optimalisering van de inrichting.

 

En natuurlijk niet vergeten: Ik teken met liefde en plezier een geheimhoudingsbeding en een "ik pak je klanten niet af" overeenkomst!