Mijn diensten

De diensten die Natuurlijk Balans levert komen voort uit jarenlange ervaring en een diversiteit aan opleidingen en trainingen. In de afgelopen jaren zijn ook mijn persoonlijke kwaliteiten en talenten naar de oppervlakte gekomen.

Op grond van al deze zaken biedt Natuurlijk Balans de volgende diensten:

  • Trainingen (o.a. Zelf boekhouden kun je leren)
  • Advies, inrichting en opzet administratie
  • Begeleiding boekhouding en andere financiële processen
  • Standaard (jaar) werkzaamheden: Jaarrekening, aangiften (IB, VPB, BTW) en voeren boekhouding
  • Interim opdrachten

Trainingen

Mijn ervaring is dat je meer kunt dan je denkt! Als je maar de juiste uitleg hebt gekregen!

 

En daarom ben ik van mening dat een - persoonlijke - training goed en belangrijk is. En ik houd van kennisoverdracht; mensen iets leren waar ze verder mee kunnen. En dus is 1+1=2!

Zo kan ik je bijvoorbeeld leren hoe je moet boekhouden, hoe en welke stukken je moet bewaren en ook hoe je het beste kunt digitaliseren.

 

Op dit moment zijn er hoofdzakelijk een-op-een trainingen maar groepstrainingen zijn in de maak! Overigens maakt het daarbij niet uit of je wel of geen klant bent voor de overige werkzaamheden hoor! Je bent altijd gewoon welkom!

 


Advies administratie

Advies gericht op de administratie heeft bijvoorbeeld te maken met de opzet en de inrichting van je boekhouding en het programma wat je gebruikt of wilt gaan gebruiken.

 

Persoonlijk ben ik van mening dat de opzet van je boekhouding zou moeten aansluiten bij alle rapportages die daarop gebaseerd zullen zijn. Je kunt hierbij denken aan de aangifte Inkomstenbelasting, de jaarrekening maar zeker ook je begroting(en).

 

Al vele jaren werk ik met het programma E-boekhouden en kan me daarin wel een specialist noemen. En ook zijn programma's als Exact Online, Visma Online etc. mijn niet onbekend!


Begeleiding administratie

Zoals ik hierboven al aangaf: kennisoverdracht vind ik leuk! En in mijn rol als adviseur en als begeleider komt dat helemaal goed tot zijn recht.

Bij mijn begeleiding ben ik dan ook graag gericht op het leerproces en het verbeteren van werkzaamheden. Middels feedback en uitleg bouwen we samen aan een steviger en beter fundament!

 

Natuurlijk Balans geeft begeleiding op het gebied van zelf boekhouden, maar zeker ook bij de implementatie van adviezen. Verder begeleid ik bedrijven graag door elke maand met ze om de tafel te zitten en zaken door te spreken, mee te denken en kritische vragen te stellen. (zie Groei en Advies)

 

 


Standaard (jaar) werkzaamheden

Bij een eigen bedrijf zijn er werkzaamheden die elk jaar/periodiek terugkomen.

 

Je kunt denken aan het voeren van de periodieke boekhouding, de jaarrekening, tussentijdse rapportages, aangiften Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting of Omzetbelasting.

 

Ook al kies je ervoor om veel zelf te doen, er zullen altijd een aantal werkzaamheden blijven die je graag uit handen geeft. Dat zijn vaak ook werkzaamheden die te specifiek zijn en een min of meer verplicht karakter hebben.

 

Ook al deze werkzaamheden pakt Natuurlijk Balans graag op.


Interim

 

Naast mijn administratiekantoor word ik, Willemijn van Wanrooij, ingehuurd voor al dan niet tijdelijke, opdrachten. 

 

In al mijn werkzaamheden breng ik een rijke verzameling aan ervaringen en vaardigheden mee. Dit kan van grote waarde zijn voor een functie als Administrateur/Boekhouder en zeker ook als (gevorderd) Assistent-Accountant.

 

De jaren binnen de accountancy gaven mij de gelegenheid om bij vele bedrijven binnen te kijken. Bedrijven met een diversiteit aan branches en zeker ook uiteenlopende administratieve systemen.

 

Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in de mens in zijn geheel...  Geest, Ziel (=Wil, Denken en Emoties) en Lichaam....

Deze reis was een verdieping in mij zelf maar ook naar andere mensen toe. Ook deze rijke ervaring en levenslessen neem ik mee in mijn opdrachten.

 

 

En natuurlijk niet vergeten: Ik teken met liefde en plezier een geheimhoudingsbeding en een "ik pak je klanten niet af" overeenkomst!