Moeite met je jaarrekening opstellen? Vraag Natuurlijk Balans, ik kom bij je langs in Waalwijk

Na een jaar hard werken is het tijd om de balans op te maken. Niet alleen in figuurlijke, maar ook in letterlijke zin, want je moet een jaarrekening opstellen. Zo’n jaarrekening bestaat in eerste instantie uit een balans en een winst- en verliesrekening. Voor grotere bedrijven komen daar nog een aantal verplichte zaken bij, zoals bijvoorbeeld een accountantsverklaring. Je jaarrekening laat in feite zien hoe je bedrijf er financieel voorstaat, of je winst hebt gemaakt, wat je eigen vermogen is en dat soort dingen. De jaarrekening komt in principe rechtstreeks uit je boekhouding, maar voor starters is het opstellen en vooral het lezen ervan nogal een lastig karwei, waar toch wel enige hulp bij verlangd wordt. Ik help je graag bij het opstellen van je jaarrekening, en loop alle posten met je door en geef uitleg wat het allemaal betekent voor jou en je bedrijf.

Een belangrijk advies is om je boekhouding te laten aansluiten op je jaarrekening

Zoals gezegd komt de jaarrekening, als je al je mutaties goed in je boekhouding verwerkt hebt, hier rechtstreeks uitrollen. Maar waar komen al die cijfers vandaan en hoe worden ze dan gegroepeerd? Bij de termen baten en lasten van de winst- en verliesrekening kan iedereen zich nog wel iets bij voorstellen, maar wat zijn activa en passiva, en wat kun je er allemaal uit opmaken? Voor een beginnende ZZP’er of een kleinschalige MKB ondernemer is het allemaal nauwelijks te behappen. Ik maak daarom altijd veel werk van de eerste inrichting van je boekhouding. Met duidelijke termen in je rekeningschema, die je weer terug kunt vinden of herkennen in de verschillende posten op de jaarrekening. De cijfers gaan dan meer spreken en kun je, vooral als je eenmaal meerdere jaarrekeningen hebt, precies zien wat je uitgegeven en verdiend hebt, en begrijpen waarom je bijvoorbeeld bij een hogere omzet toch een lager resultaat hebt behaald, of andersom natuurlijk.

In Waalwijk en de hele omgeving van de Langstraat help ik je graag met je jaarrekening

Vanuit mijn levensvisie hecht ik veel waarde aan persoonlijke begeleiding. Vooral bij de toch ingewikkelde materie van een jaarrekening geef ik graag uitleg in een direct gesprek,van mens tot mens, zogezegd. Vanuit mijn vestigingsplaats Drunen kan ik snel en goed Waalwijk en de hele Langstraat en omgeving bedienen. Om maar een paar plaatsen te noemen:

  • Elshout
  • Haarsteeg
  • Helvoirt
  • Heusden
  • Kaatsheuvel
  • Loon op Zan
  • Sprang Capelle
  • Vlijmen
  • Waalwijk
  • Tillburg

Heb jij ook moeite met het opstellen en lezen van je jaarrekening en heb je er graag wat hulp bij? Juist dan ben je bij mij precies aan het juiste adres. Ik help je bij het opstellen en leg je precies uit wat het allemaal betekent, totdat voor jou precies duidelijk is hoe je bedrijf ervoor staat en wat de eventuele verbeterpunten zijn. Zo kun je het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet en vind je rust en balans in je bedrijf en je dagelijks leven.