Wie ben ik...?

Hoi! Ik ben Willemijn.

 

Samen met mijn man Johan van Wanrooij vormen wij een gezin met 3 thuis wonende kinderen in de leeftijden van 15, 17 en 18 jaar.

Wij richten ons graag op een actieve en gezonde levensstijl. 

 

Natuurlijk Balans zegt alles over hoe ik in het leven sta en wat ik na streef. Balans van binnen uit, vanuit mijn natuur, is voor mij heel belangrijk... dat blijkt ook uit de studies die ik heb gevolgd. Enerzijds de studie tot Accountant-Administratieconsulent (hoofd/ratio) en anderzijds diverse studies op het gebied van gevoel, spiritualiteit en voeding....

 

Al vele jaren volg ik mijn hart, ik geloof en streef altijd naar ontwikkeling van lichaam, ziel en geest. Verdieping en verbinding zijn daarbij voor mij belangrijke factoren.

 


Waarom?

Het is mijn passie om mensen te helpen organiseren en optimaliseren. Daarbij zijn luisteren en invoelen twee van mijn kwaliteiten die ik graag inzet om jou te helpen!

 

Ik zeg altijd tegen mijn klanten dat ik mij graag misbaar maak.... en dat is ook zo. Ik streef ernaar om te verbeteren, van mezelf, maar zeker ook in het werk dat ik doe. Een ander helpen te verbeteren is voor mij daarvoor een logisch gevolg.

 

Als ik bijvoorbeeld bij de controle van het kwartaal fouten constateer dan wil ik die niet zelf corrigeren. Nee, ik geef dan gewoon aan wat er beter kan en hoe het gewijzigd dient te worden. Wanneer iemand zijn of haar eigen fouten verbetert, is de kans op herhaling duidelijk verminderd. Daarnaast leg ik ook uit waarom iets anders moet.

 

Door  het jaar heen heb je mij dan steeds minder nodig... en blijft mijn werk toegevoegde waarde houden. Ik blij, klant blij!

 

Ik had met mijn zoon een gesprek over klanten binnen halen (commercie) en voor mij is altijd een ding duidelijk. Ik ben vooral goed in persoonlijke relaties. Zonder dat is het gewoon niet fijn werken.

 

Kwaliteiten

Tja, kwaliteiten zijn belangrijk, maar het is niet echt mijn ding om daar even zomaar voor uit te komen. Kort gezegd komt het hier op neer:

What you see is what you get...

 

Geen verborgen agenda's, geen dubbele moraal.... nee gewoon eerlijk, open en respectvol!

Ik sta positief in het leven, volg graag mijn intuïtie (innerlijke stem), ben communicatief vaardig, heb een luisterend oor. Oh ja en ik ben best goed in cijfertjes.... (behalve snel hoofdrekenen.... ).

 

Mijn theoretische achtergrond is makkelijk. Ik heb gestudeerd aan de HEAO richting Accountancy. Later heb ik mijn certificerende bevoegdheid gehaald. In de tussenliggende tijd heb ik ook nog Post-HBO fiscale economie gedaan.

Ik heb gewerkt als assistent-accountant maar ook als Accountant-Administratieconsulent met eigen klanten en eigen assistenten......

 

Tenslotte ben ik me een aantal jaren later gaan scholen op een geheel ander vlak. Opleidingen en cursussen op het gebied van ontwikkeling, emotie verwerking, spiritualiteit en voeding en gezondheid hadden en hebben mijn aandacht en interesse.

En meer....

Al bestaat tegenwoordig mijn werk hoofdzakelijk uit dit administratiekantoor.... ik doe nog meer.

 

En dan heb ik het niet alleen over schoonmaken, wassen en strijken en eten koken.... Nee ik heb ook een kleine praktijk waarin ik mensen op een geheel andere wijze help. Dat kan op het gebied zijn van voeding, ontspanning, spiritualiteit en ontwikkeling. 

Dit alles doe ik voortaan onder de naam Beter en Balans.

 

En naast dit alles is er gelukkig ook nog tijd voor mij.... Ik lees graag, al was ik vroeger woordblind, nu kan ik boeken verslinden. Ik lees het liefst boeken met een christelijke achtergrond. Bijvoorbeeld van Karen Kingsbury.

Ook ga ik graag fietsen met mijn man of lekker op de bank een filmpje kijken of een serie.... Daar is mijn favoriet denk ik toch wel Grey's Anatomy. Maar ik kan ook diverse Nederlandse series erg waarderen.

 

En dan als laatste hebben we nog 2 lieve hondjes, Fleur en Misty. Die brengen gezelligheid en beweging! Want dat betekent dagelijks een paar keer wandelen. En dat is natuurlijk voor hond en baas erg goed!


  

Mijn persoonlijke waarden

 

Eerlijkheid duurt het langst. Open, eerlijk en transparant werken zijn voor mij belangrijke pijlers. Geen dubbele bodems of verborgen agenda's. We werken allebei hard (en met hart) en dat kan alleen zuiver door eerlijkheid.

 

Ben jezelf, mensen zijn al gewoon genoeg. Elk mens heeft zijn of haar kwaliteiten, ieder mens is uniek. Ook jij bent uniek. Daarom benader ik elk mens voor wie hij werkelijk is. Zonder oordeel of beperking.

 

Een goed begin is het halve werk. Een goede jaarrekening en aangifte begint bij de eerste stap: het opbergen van je stukken (bank, kas, facturen). Als de basis goed staat, is het vervolg makkelijker en sneller gereed. 

  

Volg de weg van je hart.  Als je hart jou de weg wijst, dan hoef je nooit ergens spijt van te hebben. Je hart herbergt een wijsheid die je verstand ver te boven gaat. Leven vanuit je hart brengt rust en liefde.

 

Mijn aanpak

 

Ik ben een mensen-mens. Ik ga uit van mensen en niet van cijfers. Jij als persoon bent belangrijk. Jouw dromen, jouw praktijk, jij! mag tot bloei komen. Ik luister naar je en ik observeer. Ik geef feedback waar nodig; eerlijk en opbouwend.

 

Samen bepalen we de weg. In overleg bepalen we samen wat voor jou het beste is: zelf boekhouden of niet, zelf aangiften indienen of niet, etc. Jij hebt een belangrijke stem in het geheel en ik begeleid jou bij je wensen.

 

Samen werken aan het beste resultaat. Jij staat open voor feedback, krijgt goede begeleiding en zet je beste beentje voor. Beiden weten we dat met de juiste instelling en aanpak we het beste resultaat krijgen (tijdsbesteding / kosten).

 

Je kunt bij mij terecht voor... Begeleiding vanaf de eerste stap, boekhouding, jaarrekening, aangifte omzetbelasting, aangifte inkomstenbelasting, aangifte vennootschapsbelasting.